Ammónium és arzén eltávolítók

  • Az arzén határértékével kapcsolatban, Magyarországon az Uniós csatlakozást követően, jelentős szigorítás lépett életbe. Az ivóvízben megengedett 50 µg/l határértéket, 10 µg/l-re módosították.
  • Adszorpciós arzén eltávolítás: Az oxidáció következtében az arzént három vegyértékről, öt vegyértékre oxidáljuk, így könnyebben kiszűrhető, speciális berendezésekkel. A víz egyéb fém tartalmától függően (Fe, Mn), további vegyszer adagolásra is szükség lehet. A berendezés által kiszűrt pelyheket, ellenáramú öblítéssel távolítjuk el. A keletkezett öblítővíz veszélyes hulladéknak minősül.
  • Katalitikus arzén eltávolítás: Itt egy vas-hidroxiddal bevont katalitikus töltetet alkalmazunk, melynek felülete, oxidáció nélkül megköti a vízben lévő arzént. A töltet regenerálása nem lehetséges, ezért lemerülésekor cserélni szükséges, és a régi töltetet veszélyes hulladékként el kell szállítatni.
  • Mindkét technológia tervezéséhez, komplett vízanalitikai vizsgálat szükséges, mert nagyon sok kémiai elem csökkentheti a berendezések kapacitását, élettartamát.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.